Hiperfagia, mancatul in exces


4781 vizualizari
Hiperfagia, mancatul in exces
Link-uri sponsorizate
Ori de cate ori ai putin timp liber nu faci alceva decat sa mananci, cand stai la televizor rontai mereu cate ceva sau chiar te trezesti noaptea sa mai iei cate o gustare?
Daca asemenea obiceiuri fac parte din viata ta inseamna ca suferi de hiperfagie dorinta de a manca mult si tot timpul.
Hiperfagia poate aparea din mai multe cauze, cum ar fi: stresul, lipsa unei activitati, anumite persoane avand tendinta de a manca in exces cand nu au nimic de facut, obisnuinta de a manca si renuntarea la fumat
Aceste probleme de comportament alimentar pot avea, in mod evident, consecinte nefaste asupra sanatatii. Principala problema este castigarea de kilograme in plus si bolile care deriva din supraponderalitate si obezitate.

Cateva sfaturi pentru evitarea supraalimentari:

Mancati incet daca mancati repede, impulsul nervos nu are timp sa ajunga la centrul foamei din hipotalamus si sa dea astfel senzatia de satietate.

Incearcati sa consumati alimente care contin putine calorii, cum ar fi: fructe si legume (aduc putine calorii si satura).

Tratament:

Primul pas in tratarea hiperfagiei este cel de recunoastere al bolii, in care pacientul trebuie sa constientizeze si sa admita ca sufera de aceasta afectiune. Urmatorul pas este cel in care se incearca diminuarea apetitului prin diverse metode.
In concluzie, daca identifici astfel de manifestari la tine sau la cei din jurul tau, apeleaza neaparat la ajutor de specialitate caci este mai usor sa vindeci boala cand este la inceput.