Hernia de disc


1734 vizualizari
Hernia de disc
Link-uri sponsorizate
Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin ruperea inelului fibros de la marginea discului vertebral, ceea ce se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense.
Hernia poate aparea la orice nivel al discurilor intervertebrale insa hernia lombara este cea care determina majoritatea durerilor cronice de spate.
Hernia de disc afecteaza in mod special tineri si adulti. De cele mai multe ori durerile de spate apar dupa anumite greseli facute cum ar fi: ridicam o greutate, tinem un copil in brate, ne aplecam brusc.
Cand coloana este prea solicitata discul se comprima si apa lombalgiile cronice iar acesta la un efort violent risca sa se fisureze si sa piarda o parte din continut astfel aparand hernia de disc.

Tratament:

In asemenea caz antiinflamatoarele sunt de ajutor. Foarte utile in calmarea durerilor sunt: analgezicele, relaxantele musculare, sedativele, antidepresivele.
Tratamentul chirurgical este destul de rar folosit in cazul herniei de disc necomplicate. El trebuie avut in vedere doar daca simptomele persista si afecteaza foarte mult calitatea vietii pacientului, limitandu-i activitatile zilnice si miscarile.