Ghiozdanul prea greu in spate afecteaza sanatatea copiilor


3347 vizualizari
Ghiozdanul prea greu in spate afecteaza sanatatea copiilor
Link-uri sponsorizate
Foarte multi scolari sunt corigenti la capitolul sanatate. Sedentarismul, alimentatia haotica, pozitia incorecta la birou sau un ghiozdan prea greu in spate afecteaza sanatatea copiilor nostri.
Ghiozdanele grele si modul incorect de purtare al acestora pot constitui factori determinanti pentru aparitia tulburarilor coloanei vertebrale.
Manualele, culegerile, cartile suplimentare, penarele, atlasele si blocurile de desen totalizeaza o povara prea grea pentru umerii scolarilor. Medicii recomanda ca greutatea ghiozdanului sa nu fie mai mare de 10% din greutatea corpului. Copiii foarte mici nu ar trebui sa isi duca singuri ghiozdanul. De asemeni, perioada de prepubertate si pubertate este foarte critica pentru ca atunci copii cresc in inaltime, se dezvolta si exista riscul de a capata deviatii ale coloanei vertebrale.
Ghiozdanul ideal trebuie sa aiba bretele late, curele captusite pentru a dispersa greutatea si o centura pentru brau. Elementele mai grele trebuie sa fie cat mai aproape de coloana vertebrala, care este centrul de greutate.
Curelele trebuie ajustate asa incat geanta sa stea cat mai sus pe spate. Iar cureaua din talie permite ca o parte din greutate sa se mute in zona pelvisului.