Gastrita acuta


2387 vizualizari
Gastrita acuta
Link-uri sponsorizate
Gastrita acuta este cea mai obisnuita forma de gastrita si apare in urma consumului de alcool in cantitati mari sau dupa mesele cu gustari grele.
De obicei diagnosticul de gastrita acuta se pune endoscopic, cand aceasta investigatie se realizeaza pentru alte probleme de sanatate si gastrita se descopera intamplator.
Gastrita acuta are numeroase cauze : medicamentoase, alcoolice, ischemice, infectii bacteriene, virale, stres, soc, radiatii, alergii sau intoxicatii alimentare si chiar traumatisme directe.

Simptome:

- balonare
- greata
- senzatie de arsura
- scaderea apetitului
- diaree sau chiar constipatie
- astenie

Tratament:

Tratamentul medical in gastrita acuta are la baza, in primul rand, regimul dietetic, in primele zile se va prescrie un regim hidric cu ceaiuri de menta, musetel, tei si supe de zarzavat, strecurate. Dupa doua zile se pot introduce piureuri de legume, gris, orez, paste fainoase, lichide nu prea dulci.
In cazul in care etiologia este infectioasa se recomanda tratamentul cu antibiotice. Exista o serie de scheme terapeutice foarte eficiente in combaterea Helicobacter pylori care este germenele cel mai frecvent incriminat.