Febra la bebelusi


2890 vizualizari
Febra la bebelusi
Link-uri sponsorizate

Febra la bebelusi este un fenomen alarmant pentru multe dintre mame, insa febra in sine este tocmai o reactie a corpului la infectia cu virusi sau bacterii si ajuta la producerea anticorpilor necesari.
Temperatura normala la bebelusi este de 37- 37,5 c celsius si se masoara cu un termometru medical pe cale rectala sau cu un termometru auricular.
Intrucat temperatura normala variaza putin de la un bebelus la altul, este important sa aflati care este temperatura normala a copilului masurand-o de cateva ori cand nu este bolnav.
Peste 38 c celsius, se vorbeste despre febra.

Cauze
Febra la bebelusi poate avea numeroase cauze. Cel mic poate fi deshidratat sau poate fi imbracat prea gros intr-un mediu relativ cald. Dar cel mai des, febra este cauzata de o infectie , sistemul imunitar detecteaza un corp strain si reactioneaza, determinand cresterea temperaturii.
Unele bacterii si virusi sunt sensibile la temperaturi ridicate si pot fi mai usor distruse de sistemul imunitar.

Tratament
Folositi acetaminofen sau ibuprofen pentru copii. Doza potrivita depinde de greutatea copilului. Folositi intodeauna o lingurita sau o pipeta pentru a da copilului exact doza prescrisa de medic.
Nu administrati nici un medicament mai des decat este recomandat. Acetaminofenul se administreaza o data la 4 ore, iar ibuprofenul o data la 6 ore . Nu dati niciodata copilului aspirina.
Febra poate fi insotita de alte semne de alarma. Daca bebelusul este agitat sau dimpotriva, apatic, prezinta probleme respiratorii, vomitaturi, diaree sau eruptie cutanata chemati medicul, chiar daca temperatura nu este suficient de ridicata pentru a deveni febra.