Esti obsedata de ce mananci Poti suferi de ortorexie


3451 vizualizari
Esti obsedata de ce mananci  Poti suferi de ortorexie
Link-uri sponsorizate
Multa lume stie ce este bulimia sau anorexia, dar cati dintre noi a auzit de ortorexie? Ortorexia desemneaza obsesia de a manca sanatos pentru a nu-ti pune silueta in pericol.

Persoanele anorexice si cele bulimice sunt obsedate de cantitatea de hrana pe care o mananca, cele ortorexice sunt obsedate si de calitatea alimentatiei. Problema este atunci cand calitatea si obsesia alimentelor devine preocuparea numarul unu in viata.

Cele mai multe persoane care sufera de ortorexie dedica o foarte mare parte a zilei gandindu-se ce sa manance, cum sa-si planifice meniul, cauta mereu alimente cat mai sanatoase, fara conservanti, fara grasimi si zahar. Ajung pana si la faza de a-si inventa propriile reguli alimentare.

Aceste persoane ii dispretuiesc adesea pe ceilalti, simitindu-se superioare din punct de vedere moral fata de cei ca nu-si supravegheaza alimentatia si chiar refuza sa stea in preajma lor. Aceste persoane prefera sa se priveze de hrana decat sa manance ceva ce nu considera sanatos.

De aceea nutritionistii ne spun ca secretul unei alimentatii sanatoase este moderatia si in nici un caz infometarea. Poti manca absolut orice dar in cantitati mici, te poti bucura de o inghetata in zilele caniculara de vara sau 3-4 tablete de ciocolata, important este sa nu repeti asta zilnic. Dintr-o masa fa o placere, nu o sedinta de calcule.