Este normal sa ma strige copilul pe prenume?


7292 vizualizari
Este normal sa ma strige copilul pe prenume?
Link-uri sponsorizate
Am primit pe adresa redactiei, o gasiti la Contact, adesea urmatoarea intrebare: este normal ca bebelusul sa ma strige pe prenume? Cu alte cuvinte, mamicile vor sa stie daca este in regula ca cel mic sa fie strigate, in loc de mama, Cristina, Mirela, Luiza, orice nume doriti.

Este normal sa ma strige copilul pe prenume?


Raspunsul este DA. Copiii ii asculta pe parinti in timp ce se striga unul pe celalalt folosind prenumele, sau, daca doriti, numele mic si ei doresc sa ii imite. Acest lucru a fost spus de Darshak Sanghavi, asistent profesor la Universitatea din Massachusetts Medical School si autor al cartii A Map of the Child: A pediatrician tour of the Body.

De ce ma striga pe numele mic?


Cand copilul te striga pe prenume, el se joaca de-a adultul. Este foarte posibil ca micutul sa si rada odata cu pronuntarea numelui tau deoarece observa o schimbare a modului in care se fac in jurul lui lucrurile.

Pe de alta parte, daca nu te simti bine sa fii chemata Ioana, Maria, Georgiana de catre copilul tau si vrei sa te strige Mami sau Mama, este bine sa ii spui de la bun inceput ca tu esti Mami sau Mama. Cu timpul va intelege si se va corecta singur copilul. Pentru a-l face pe cel mic sa iti spuna Mama, este bine sa ii spui urmatoarea poveste: ca doar copiii tai au voie sa iti spuna Mama sau Mami si ca este un privilegiu in familie ca ei sa aiba acest drept. Se vor simti speciali si iti vor spune Mama tot mai des.