Epiziotomia alternativa unei rupturi de perineu


24029 vizualizari
Epiziotomia alternativa unei rupturi de perineu
Link-uri sponsorizate
Nasterea este un eveniment frumos dar si traumatizant in unele situatii pentru proaspetele mamici. De ce traumatizant? Ei bine, nu este usor sa dai nastere unui copil iar acest lucru de multe ori lasa urme.

De cele mai multe ori este necesara efectuarea unei epiziotomii care inseamna realizarea unei incizii pe partea dreapta a vulvei, de obicei, de sus in jos, in zona perineului.

De ce opteaza medicii pentru epiziotomie in unele cazuri? Ei bine, in primul rand medicii, prin experientele anterioare, apreciaza daca este cazul sau nu pentru o epiziotomie. Motivul pentru care recurg la asemenea procedure este simplu: o operatie de acest gen se vindeca mult mai repede decat o eventuala rupture de perineu atunci cand trece copilul prin canalul vaginal, la nastere.

Practic medicii evita o ruptura printr-o operatie.
RETINETI : nu toate femeile vor face epiziotomie ci doar cele care se afla in pericolul unei rupturi de perineu!

Operatia se vindeca destul de repede si evolutia sa depinde foarte mult si de experienta medicului care o realizeaza si de calitatea suturilor efectuate dar si genetic mamei este un factor important.
In primele 30 de zile dupa epiziotomie este indicat sa va faceti o toaleta intima frecventa si minutioasa si este de preferat sa evitati sapunul.