Durerile de burta ale celui mic


1777 vizualizari
Durerile de burta ale celui mic
Link-uri sponsorizate
De cele mai multe ori prichindei se plang ca ii doare burtica. In cazul durerilor de burta urmata de febra, diaree sau voma trebuie de urgenta anuntat medicul.
Durerile pot sa apara si din cauza emotiilor. Muschii stomacului si intestinele sunt bogat alimentate cu nervi iar sentimentele celui mic si starea de spirit pot provoca acesti nervi si sa se contracte si atunci apar aceste crampe dureroase.
Durerile de stomac la copii pot apare si datorita proastei alimentari, daca copilul este lasat sa consume multe dulciuri sau bauturi acidulate, sau daca mananca neregulat, de cele mai multe ori hrana rece.
In cazul in care cauza durerii nu poate fi stabilita, atat copii cat si parintii trebuie sa inteleaga ca, desi copilul este fizic normal, durerea este o experienta reala pentru el.
Pentru a linisti durerile de stomac la copii, acestia trebuie sa stea intinsi, sa se odihneasca, o sticla cu apa calda sau un prosop cald pe burtica ii ajuta, de asemenea, este bine sa bea multe lichide, cu inghitituri mici, pe urma sa incerce sa stea pe toaleta, de cele mai multe ori, dupa ce isi golesc burtica, durerea dispare.