Durerile abdominale in timpul sarcinii. Sunt normale?


11614 vizualizari
Durerile abdominale in timpul sarcinii. Sunt normale?
Link-uri sponsorizate
Durerile, intepaturile sau crampele acute in burtica, timpul-sarcinii--">in timpul sarcinii, sunt normale. In general, daca ai fost la medic si este totul in regula cu sarcina, nu prea sunt un motiv de ingrijorare. Spunem asta datorita faptului ca este posibil sa fie vorba de o sarcina cu probleme si atunci durerile pot fi semnul unor probleme grave.

Trebuie sa stii ca faptul ca porti in pantece un bebelus pune multa presiune pe muschii tai, pe incheieturi si vene. Acest lucru te poate pune in situatia in care poti simti o senzatie de disconfort sau chiar mici dureri in zona abdominala.

Pe durata perioadei cat esti insarcinata, ligamentele, tesuturi flexibile de altfel, care iti conecteaza oasele, se intind foarte mult pentru a-ti sustine uterul tot mai mare si mai greu. Asadar, ori de cate ori te misti, este posibil sa simti usoare dureri in partea stanga sau dreapta sau simultan in ambele parti in zona burticii.

Pe masura ce bebelusul creste in burtica ta, uterul tinde sa se incline spre partea dreapta, de obicei, iar ligamentele incep sa aiba contractii ori spasme. De aici rezulta faptul ca poti simti dureri mai frecvent in partea dreapta, fata de stanga, iar motivul tocmai l-am explicat.

Recomandam, ca intotdeauna, ca si masura de siguranta sa mergi la medic imediat pentru a elimina orice urma de grija! Sarcina usoara!