Diverticulita


1906 vizualizari
Diverticulita
Link-uri sponsorizate
Diverticulita este o boala care apare in intestin si se manifesta prin inflamarea asa numitilor saci mici din peretii intestinului.
Saculetii pot aparea oriunde pe tubul digestiv, dar cel mai frecvent se formeaza pe ultima portiune a intestinului gros (colon sigmoid).
Aparitia diverticulilor este considerata a fi rezultatul cresterii presiunii intraluminale la nivelul colonului. Colonul sigmoid are cel mai mic diametru, astfel incat presiunea intraluminala este cea mai mare in aceasta portiune.
Constipatia, utilizarea frecventa de laxative, stresul si lipsa activitatii fizice pot contribui la aparitia diverticulozei.

Simptome diverticulita:

- greata
- febra
- varsaturi
- balonare
- scaderea apetitului
- dureri abdominale intense
- scaune cu sange

Tratament diverticulita:

Antibioticele, cum ar fi metronidazol si ciprofloxacin, sunt folosite in tratamentul diverticulitei.
In cazul aparitiei unei perforatii, abces, fistula medicul va poate recomanda interventia chirurghicala pentru a putea fi eliminata partea bolnava.
Aproximativ 15-20% din crizele initiale de diverticulita necesita tratament chirurgical datorita perforatiei, ocluziei intestinale sau ineficientei tratamentului medicamentos de a stopa infectia.
Rata de supravietuire dupa tratamentul chirurgical care nu este necesar de urgenta este de 99%, iar a celor necesare de urgenta, atunci cand se produce o perforatie este de 70%.