Diplopie


1572 vizualizari
Diplopie
Link-uri sponsorizate
Diplopiile monoculare apar la debutul anumitor cataracte, in cazul afectarii maculei (zona centrala a retinei) sau chiar de iridectomie (ablatia unui fragment de iris) chirurgicala sau traumatica si diplopii binoculare ce dispar atunci cand se inchide unul sau altul dintre ochi: este vorba de o atingere a muschilor oculomotori. Ele pot proveni dintr-o paralizie oculomotorie de origine traumatica, tumorala, vasculara sau din cauza unei afectiuni, ca diabetul sau scleroza in placi.
Vederea dubla poate fi rezultatul tulburarilor in orice parte a sistemului vizual incluzind corneea, muschii oculari, nervii, lentila, creierul. Cea mai comuna cauza a diplopiei este lipsa alinierii celor doi ochi secundara diferitelor conditii patologice. Unele boli precum miastenia gravis si boala Grave poate cauza slabiciunea muschilor oculari cu lipsa alinierii ochilor si vedere dubla. Diabetul slab controlat poate terminal determina distrugerea nervilor care se poate manifesta prin diplopie, atacul cerebral, trauma capului pot de asemenea determina diplopie.
Daca pacientul prezinta chemozis si echimoze, tomboza sinusului cavernos este foarte posibila si se recomanda internarea imediata si administrare de antibiotice, dupa prelevarea hemoculturilor.
Multi pacienti prezinta o forma pur oculara a bolii, fara semne de oboseala a musculaturii sistemice. Diagnosticul poate fi confirmat prin injectarea intranoasa de edrofoniu sau printr-un test pentru anticorpii antireceptori de acetilcolina. Rezultatele negati ale acestor teste nu exclud diagnosticul. Botulismul consecutiv intoxicatiei alimentare sau infectarii unei rani poate mima miastenia oculara.