Difteria simptome si masuri preventive pentru copii


4790 vizualizari
Difteria  simptome si masuri preventive pentru copii
Link-uri sponsorizate
Difteria este o boala infectioasa grava, transmisa pe calea aerului, extrem de contagioasa ce afecteaza caile respiratorii. Toxinele se depoziteaza in inima, creier, rinichi iar perioada de incubatie e de 2-7 zile.


La inceput simptomele tipice consta in amigdale umflate, dureri abdominale, senzatie de oboseala (asadar la copiii mici ar fi foarte greu de indentificat, datorita faptului ca acestia dorm peste 14 ore), temperatura ce poate ajunge la 38-39 grade Celsius. Dupa 3-6 zile apar depozite cenusii de puroi pe amigdale.

Ca masura preventiva ar trebui sa vaccinati copilul, de obicei prin vaccin combinat, la varsta de 2 luni. Vaccinul se administreaza in coapsa copilului la un interval de 4 saptamani.

In ultimii ani, in tarile est-europene, numarul cazurilor de difterie a crescut rapid, asadar in cazul calatoriilor in aceste tari ar fi bine sa consultati medicul de familie.

Persoanele care au intrat in contact cu un copil cu difterie trebuie tratate preventiv pe cale orala. Medicamentele fitoterapeutice sau homeopatice sunt ineficiente.