Diareea acuta la copii


3375 vizualizari
Diareea acuta la copii
Link-uri sponsorizate
Consistenta si frecventa scaunelor variaza in limite largi de la un copil la altul, in functie de varsta acestuia si de dieta. Diareea semnifica marirea brusca sau progresiva a numarului de scaune, reducerea consistentei acestora . Desi tindem sa nu o luam foarte in serios, statisticile ne avertizeaza in fiecare an, doua milioane de copii mor din cauza diareei. Putem vorbi de diaree atunci cand un copil are peste trei scaune apoase si de consistenta moale intr-o zi.

Cauzele diareei:

-virusuri, bacterii sau paraziti
-alergiile la alimente
-deficit de enzime

Simtome:

Principalul simptom al diareei sunt scaunele apoase si repetate.Acestea duc la deshidratare si la pierderea de saruri minerale.
-crampe abdominale
-febra
-greata, varsaturi

Tratament:

Cazurile usoare se vindeca de la sine, fara tratament, iar examenele de laborator pentru descoperirea cauzelor diareei nu sunt necesare. Dar, daca diareea este severa, persista mai mult de 14 zile, sau se insoteste de dureri abdominale severe, consultul medical devine obligatoriu.
Cu toate acestea, antibioticele sunt uneori administrate sugarilor de varsta foarte mica sau celor cu un sistem imun deficitar, in scopul prevenirii diseminarii infectiei bacteriene in organism sepsis. Daca boala a fost cauzata de un parazit, ea poate fi tratata cu antiparazitare, in scopul vindecarii si scurtarii duratei acesteia.