De ce este important sa ii citesti copilului


3199 vizualizari
De ce este important sa ii citesti copilului
Link-uri sponsorizate
A-i citi copilului tau, indiferent de varsta sa, nu este un moft sau ceva imprumutat din filmele americane ci este un factor decisiv in dezvoltarea copilului. Daca ii citesti frecvent il introduci pe cel mic in lumea fascinanta a povestilor, a cifrelor si literelor care il vor insoti pe tot parcursul vietii!

Astfel, el isi dezvolta capacitatea de ascultare dar si de memorare si chiar si vocabularul se imbogateste. In cele ce urmeaza iti dam cateva ponturi despre cum sa ii citesti copilului tau:

1. In timp ce citesti, fa mici pauze in care sa il alinti. Se va simti iubit si va fi mai receptiv la actiunile tale.

2. Fa mici pauze pentru a-i adresa celui mic intrebari chiar daca nu iti va putea raspunde. Astfel se va simti implicat in procesul de citire si va aprecia faptul ca ii acorzi atentie chiar si atunci cand ai ceva de facut.

3. Imita sunetele pe care le citesti. Daca citesti despre animale, imita sunetele pe care le scot respectivele animale pentru a-l familiariza pe micut cu animalele si astfel va asocia cu timpul animalul cu sunetul scos.

4. Cand creste va dori sa atinga cartea. Da-i voie sa atinga cartea ori de cate ori doreste si nu te teme sa ii citesti aceeasi carte de mai multe ori intrucat el invata prin repetitie asadar nu il va deranja cu nimic.

5. Citeste mereu cu intonatie diferita pentru fiecare personaj.