De ce este bine sa ii serbezi ziua de nastere


13097 vizualizari
De ce este bine sa ii serbezi ziua de nastere
Link-uri sponsorizate
Ai nascut si crezi ca tot ce era mai greu s-a terminat. Nimic mai fals. Greul abia acum incepe, odata cu educatia copilului. Trebuie sa il inveti cu obiceiurile comunitatii in care creste si trebuie sa il ajuti sa se integreze cat mai repede si cat mai usor.

Desi multi nu acorda atentie acestui aspect, aparent banal, este foarte important sa ii serbezi ziua de nastere inca de la primul anisor de viata si pana cand isi va intemeia propria familie. De ce este atat de importanta o zi de nastere ?

Simplu: prin serbarea zilei de nastere il inveti sa socializeze prin faptul ca inviti alti copii de varsta lui la petrecerea de ziua lui, il inveti sa imparta din dulciurile lui cu alti copii, pe scurt il inveti senzatia de a fi inconjurat de oameni si mai ales, il faci sa ii placa acest lucru.

Cu timpul, pornind de la o asemenea procedura relativ simpla, vei avea un copil care se implica in viata societatii, un copil care nu este foarte retras, care doreste sa traiasca in mijlocul unui grup.

Efectul advers poate fi, deopotriva, un copil retras, cu teama de grupuri mari, care nu se simte bine decat in camera sa. Nu ne dorim acest lucru, nu-i asa?