De ce copilul meu se imbolnaveste cand il duc la gradinita?


17284 vizualizari
De ce copilul meu se imbolnaveste cand il duc la gradinita?
Link-uri sponsorizate
La intrebarea: De ce copilul meu se imbolnaveste cand il duc la gradinita, sau, in mod frecvent dupa inceperea gradinitei, va putem raspunde impartind raspunsul in doua.

In primul rand, odata cu intrarea intr-un colectiv de copii, copilul dumneavoastra este expus la raceli, cunoscute si ca rinofaringite, dar si la bronsite, rujeola, rubeola, oreion, etc.

Ele sunt boli infecto-contagioase datorita faptului ca:
a. Sunt determinate de microorganisme patogene  (fungi, bacterii, virusuri) deci sunt infectioase
b. Sunt contagioase datorita faptului ca se pot transmite cu usurinta de la un om la altul sau chiar de la animale la om.

Cum gradinita sau scoala incep in cursul toamnei, adica exact in perioada in care virusurile si schimbarile de clima isi fac de cap, este absolut normal ca cel mic sa se imbolnaveasca. Il duceti la gradinita de dimineata, cand este frig, iar ziua iese in curtea gradinitei sa se joace, cand este mai cald. Nu din acest motiv racesc cei mici ci doar le slabeste rezistenta la boli pe care apoi le iau foarte rapid de la unii la altii.

Trebuie, asadar, sa imbracati copilul cu haine subtiri pe dedesubt, ca tricou ori camasuta si ceva mai gros pe deasupra, de preferat cu fermoar pentru a le da jos rapid, ca o jachetuta. Astfel puteti face fata cu brio schimbarilor bruste de temperatura fara ca cel mic sa se resimta.