Cum sa il inveti pe cel mic sa isi lege sireturile


2878 vizualizari
Cum sa il inveti pe cel mic sa isi lege sireturile
Link-uri sponsorizate
Legatul sireturilor reprezinta o mare provocare pentru copil, una care ii creeaza adesea frustrari. Majoritatea prichindeilor isi pierd interesul atunci cand simt ca lucrurile devin prea dificile sau par sa fi inteles totul intr-o zi, doar pentru a uita totul in ziua urmatoare.
In jurul varstei de 5-6 ani, copiii ar trebui sa fie capabili sa isi lege singuri sireturile. De asemenea, este important ca atunci cand il inveti sa faca acest lucru deja sa stie sa diferentieze stanga de dreapta.

Cum il ajuti pe copil sa invete mai usor legarea sireturilor?

In prima faza invata-l sa incruciseze sireturile in forma de X pentru a forma nodul, invata-l sa stranga tare nodul.

Inventeaza chiar si un joc, spre exemplu: daca isi leaga sireturile la un picior, primeste o bomboana, daca isi leaga bine ambele sireturi, primeste doua bomboane.

Cand inveti copilul sa isi lege sireturile, stai langa el si nu paralel. In felul acesta, el iti va copia miscarile si nu va exista efectul de oglinda.

Achizitioneaza doua sireturi de culori diferite, taie-le la jumatate si uneste-le, pana cand formezi un siret bicolor. Jucati-va cu o pereche mai veche de pantofi. Aceasta metoda ii va ajuta foarte mult pe copiii care au probleme in a tine minte in ce parte trebuie sa duca sireturile pentru a le innoda. Aceasta metoda este haioasa si poate fi folosita si in combinatie cu alte idei. In plus, copilul tau se va distra copios si se va mandri cu sireturile sale haioase.

Trebuie sa dai dovada de multa rabdare pentru ca vei avea nevoie, copilul va gresi de multe ori, isi va pierde rabdarea, va intelege total pe dos, dar nu uita ca repetitia este mama invataturii.