Cum sa ii faci baita copilului


2064 vizualizari
Cum sa ii faci baita copilului
Link-uri sponsorizate
Pentru orice proaspata mamica, prima baita a bebelusului ei si chiar si urmatoarele sunt momente extrem de delicate, de maxima atentie si incordare.

Prima baita pentru bebe

Umple cadita pana la nivelul adecvat si asigura-te ca apa se afla la temperatura optima pentru micutul tau. Adauga in apa gel de baie pentru copii, daca alegi unul cu levantica sau musetel, cu atat mai bine, aceste arome au efect linistitor, il ajuta viata-copilului">sa aiba un somn odihnitor. Amesteca apa cu spumant de baie pentru uniformizarea si ca sa asiguri ca nu exista puncte in care este insa fierbinte.

Usor cu bebe in cadita. Curata-i bland pielea, cu un prosop moale sau doar cu mainile tale. Acum clateste-i pielea de spuma si sterge-o delicat, prin tamponare.

Baita la 3 saptamani


Bebelusul are 3 saptamani si cordonul ombilical trebuie sa se fi desprins deja de tot, asa ca acum e timpul pentru prima lui baie adevarata.
Pentru a incepe ritualul baii, aduna tot "echipamentul" inainte de a incepe sa speli bebelusul. O data ce bebelusul este in cada, nu trebuie nici o secunda sa fi atenta in alta parte.

Umple tot asa cu cativa centrimetri de apa calda cadita, dar sa fi sigura ca apa nu este fierbinte. Pune un prosop pe fundul cazii pentru ca bebelusul sa nu alunece.
Pune-ti mana stanga sub umerii lui si degetele sub subsuara lui stanga, sprijinindu-l cu mana dreapta.

Incepi prin a-i spala fata, continuand in jos de-a lungul corpului. Nu uita sa speli zona genitala din fata in spate pentru a prevenii infectiile.
Dupa ce ai terminat, il scoti din apa si il invelesti intr-un prosop mare si pufos.