Cum sa eviti respingerea transplantului cu celule stem


853 vizualizari
Cum sa eviti respingerea transplantului cu celule stem
Link-uri sponsorizate
Alege Life Solutions si banca germana Vita 34, pentru a avea acces la o experienta de peste 20 de ani in procesarea si stocarea celulelor stem

Terapiile de succes pe baza de celule stem nu mai sunt de domeniul SF-ului: ele pot trata o gama enorma de boli, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume (cancere, tulburari ale sangelui si sistemului imunitar, boli metabolice mostenite). Un aspect vital in orice tratament de acest tip este respingerea transplantului, o complicatie grava. Pentru a scadea spre zero riscurile, trebuie sa intelegem ca diferitele surse de celule stem au avantaje si dezavantaje.

Celulele stem din sangele din cordonul ombilical (hematopoietice/HSC - n.r.) sunt mai putin diferentiate decat cele provenite din surse adulte, ceea ce inseamna ca cele dintai sunt mai capabile sa se dezvolte in diferite tipuri de celule, pe masura ce se maturizeaza. Aceasta calitate este un avantaj pentru transplant: celulele stem ombilicale necesita o potrivire mai mica donator-recipient decat cele adulte si prezinta un risc mai redus ca organismul destinatarului sa le respinga. Aceasta potrivire mai putin stricta implica si cresterea accesului la celulele stem, ca sursa de tratament pentru cei care nu pot gasi potriviri din alte surse, explica CEO-ul celei mai mari banci de celule stem din Germania, Vita 34, Dr. Wolfgang Knirsch (58 de ani).

De la inceputul acestui an, toti viitorii parinti din Romania pot avea acces la cea mai acreditata banca de celule stem din Germania, Vita 34, numai prin compania Life Solutions. Compania ofera posibilitatea recoltarii si stocarii celulelor stem la nasterea copilului si transportul probelor la sediul Vita 34.  Banca are o experienta de peste 20 de ani in procesare si stocare.

Dr. Wolfgang Knirsch subliniaza ce vitala este proba cu sangele din cordon, bogat in HSC: Este important sa se stocheze celule stem in stadiu incipient. Cea mai buna varianta este recoltarea si stocarea lor imediat dupa nastere, explica CEO-ul Vita 34. Sangele ombilical bogat in HSC este aplicat in sute de studii clinice (pentru a trata paralizia cerebrala, encefalopatia ischemica hipoxica, diabetul zaharat de tip 1).

Specialistul german Vita 34 este direct implicat in activitati de cercetare si dezvoltare a terapiilor care folosesc celulele stem. Peste 215.000 de probe din intreaga lume sunt depozitate aici in prezent, iar 32 de probe de sange din cordonul ombilical au fost folosite in transplanturi cu celule stem. Lasati-va grijile in banca de celule stem Vita 34 si bucurati-va de viata! Mai multe informatii despre Life Solutions puteti afla pe site-ul: www.lifesolutions.ro.

Despre Life Solutions

Compania Life Solutions este singurul reprezentant in Romania al bancii de celule Vita 34, specialistul german in procesarea si stocarea celulelor stem, cea mai experimentata si mai acreditata banca de celule stem din Germania. Life Solutions este autorizata pentru importul si exportul sangelui si tesutului din cordonul ombilical, de catre Agentia Nationala de Transplant. Life Solutions este singura companie care ofera clientilor sai suportul financiar pentru transplant, in valoare de 100.000 euro, fara conditionari si limitari de boli sau centre de transplant, pentru bolile standardizate sau 50.000 euro pentru bolile nestandardizate.

Despre Vita 34

Vita 34 a fost fondata in Leipzig, in 1997, si este prima banca privata de sange ombilical din Europa, care ofera servicii full-service de criogenare, logistica pentru colectare, pregatire, procesare si depozitare a celulelor stem provenite din sangele si tesutul cordonului ombilical. Celulele stem sunt extrem de valoroase in terapiile medicale cu celule si sunt mentinute in viata la temperaturi de -180o C, fiind folosite ulterior in tratamente medicale, la nevoie. Peste 215.000 de clienti din Germania si alte 28 de tari si-au incredintat deja sanatatea copiilor lor in mainile Vita 34, stocandu-le celulele stem aici.