Cum sa cresti copilul in siguranta


3464 vizualizari
Cum sa cresti copilul in siguranta
Link-uri sponsorizate
Suntem siguri ca iti doresti sa ii oferi copilului tau siguranta totala. Evident, pentru acest lucru, trebuie sa te uiti in mai multe directii: acasa, mai ales in camera copilului, in jurul casei, eventual prin parcurile frecventate si in masina, daca este cazul.

Astfel, incepem lista indicatiilor:

1. In camera copilului

Este de dorit sa asezi departe de patutul copilului jucariile considerate un pic mai periculoase, in special cele cu care isi poate acoperi fata si cele cu parti detasabile pe care, oricum, iti recomandam sa le eviti de la bun inceput.

Nu tine jucarii mari aproape de copil sau la indemana lui intrucat, imediat ce va putea merge in picioare, se va catara pe ele si poate suferi accidentari.

Nu lasa sugarul nesupravegheat pe masa de infasare. Se poate rostogoli si cadea.

Acopera toate prizele din camera dar si din toata casa cu protectii special.


2. In zonele apropiate casei

In cazul in care ai plante pe scara blocului sau in curtea casei, asigura-te ca nu ajunge cel mic la ele. Poate fi deja alergic si tu sa nu stii sau poate dezvolta incepand de atunci alergii. Este timp destul sa ajunga sa cunoasca si plantele.

Nu lasa copilul nesupravegheat nici o secunda si tine numarul de urgenta si un telefon mobil la indemana pentru orice eventualitate neplacuta. Este bine sa fii pregatita intotdeauna!
Nu lasa scaune sau mese in apropierea ferestrelor, oriunde te-ai afla, chiar si in vizita.

3. Siguranta copilului in masina

Foloseste scaunul auto pentru copii intotdeauna. Are centura de siguranta special conceputa pentru micuti si il va proteja pe copil in orice imprejurari.