Cum recunostii contractiile


10472 vizualizari
Cum recunostii contractiile
Link-uri sponsorizate
Din ce in ce mai multe femei au nevoie de  supraveghere atenta pe intreaga perioada sarcinii, datorita contractiilor uterine care se manifesta de timpuriu.

Ce este de fapt o contractie?

Uterul este un muschi, si ca orice muschi el este compus din fibre care au capacitatea de a se contracta. Nedureroase, de intensitate scazuta, aceste contractii numite si Braxton-Hicks (de la numele medicului care le-a studiat), acestea nu trebuie sa te alarmeze. Uterul se pregateste si se antreneaza pentru nastere.
Poti sa simti o mica presiune in burta, iar daca te palpezi iti simti abdomenul rigid ca si cand ar sta sa explodeze. Durata lor este mica si nu cresc in intensitate. Daca iti schimbi pozitia par sa dispara.

Desi nimeni nu poate calcula data exacta a nasterii, exista anumite semne si simptome care prevestesc inceputul travaliului, dar acestea pot aparea in mod diferit si se pot combina in orice ordine:
Contractiile cresc in intensitate
Intervalul de timp intre doua contractii se micsoreaza
Nu trec cand te plimbi sau daca bei apa
Contractiile determina dureri de spate sau de abdomen
Odata cu ele apar scurgeri sangerii
Senzatia ca fatul “cade” in cavitatea pelvina si exercita presiune in zona pelvina sau rectala
Ruperea spontana a membranei amniotice (“ruperea apei”)

Dureri care nu sunt contractii:

- neregulate si scad in intensitate dupa un timp
- se vor ameliora daca faci cativa pasi sau daca iti schimbi pozitia
- balonarile
- miscarile fetusului

Cum recunosti contractiile din ziua cea mare?

Contractiile care arata ca travaliul a inceput sunt cu totul si cu totul diferite de celelalte, in primul rand pentru ca sunt dureroase si regulate. Evolutia lor permite stabilirea cauzei lor, daca sunt provocate de travaliu, caz in care devin din ce in ce mai frecvente (intai la 10 minute, apoi la 7,5...) si dureaza din ce in ce mai mult timp ( la inceput 30 secunde, apoi 40, 50...).
Mai e si acea voce interioara care te anunta ca e momentul!