Cum deosebesti raceala de gripa?


7961 vizualizari
Cum deosebesti raceala de gripa?
Link-uri sponsorizate
Anotimpul rece, toamna-iarna, este perioada propice raspandirii cu rapiditate a virusurilor care cauzeaza raceala si gripa. Veti pune o intrebare indreptatita: cum deosebesti raceala de gripa? Ambele se manifesta prin stranutat, tusit si febra, dupa cum stim cu totii. Bine, bine, dar cum stiu ca am racit sau ca am gripa?

In primul rand, trebuie sa va spunem ca atat raceala cat si gripa sunt cauzate de virusuri. Daca va curge nasul, tusiti si aveti nasul infundat, cam reprezinta o raceala banala. Luati medicamente pentru raceala si ar trebui sa fiti ok in cateva zile.

Cele de mai jos au aplicabilitate si la copii si la adulti. Mentionam ca trebuie neaparat sa va prezentati cu copilul la medic inainte de a face orice actiune. Puteti intreba medicul cu privire la cele indicate mai jos pentru a va confirma sau infirma, in functie de problemele de sanatate ale dumneavoastra sau ale copilului.

Cand aveti gripa, toate simptomele de mai sus de la raceala, cum sunt stranutul, tusitul, nasul infundat sunt completate de febra, durere de cap si chiar durere musculara semnificativa. Pentru gripa trebuie sa luati, dupa vizita la medic, medicamente antivirale.

Care sunt tratamentele pentru raceala sau gripa?

*Inainte de orice actiune, trebuie sa mergeti la medic

1. In primul rand, trebuie sa consumati multe lichide in aceasta perioada. Nu consumati prea multa cafea, bauturi ce contin cofeina, cola deoarece sunt diuretice si au drept rezultat agravarea deshidratarii organismului.

2. Suflati nasul cat de des puteti. Astfel eliberati fosele nazale si puteti respira mai usor.

3. Odihniti-va cat puteti de mult si stati la caldura.

4. Faceti bai de abur. Incalziti apa si dupa ce fierbe, puneti-o intr-un castron si tineti capul deasupra si respirati aburii rezultati. Nu apropiati fata prea mult de castron pentru a evita problemele cauzate de imposibilitatea de a respira datorita aburilor prea puternici.