Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tau


2730 vizualizari
Cum alegi un scaun auto potrivit pentru copilul tau
Link-uri sponsorizate
Ori de cate ori calatoresti impreuna cu familia, siguranta copiilor tai se afla pe primul loc in ordinea prioritatilor tale. O calatorie indelungata in masina personala poate fi dificila daca traiesti mereu cu gandul „daca facem accident...?”
Poti preintampina acest lucru prin achizitionarea unui scaun auto pentru copii. Bine, bine, il cumperi, dar stii pe baza caror criterii sa faci alegerea dintre atatea branduri de scaune auto pentru copii si, de ce nu, modele ?
In cele ce urmeaza dorim sa iti prezentam un ghid de cumparare a scaunelor auto pentru copii pentru ca, atunci cand te afli in magazin, sa stii cum sa analizezi fiecare brand si model in parte, usurandu-ti astfel luarea deciziei de cumparare. Nu uita, principalul criteriu este asigurarea unui grad ridicat de siguranta si, totodata, confort copilului tau.
Chiar si pentru o persoana neavizata, exista cateva elemente pe care nu trebuie sa le scapi din vedere precum:
1. Prezenta instructiunilor de folosire
2. Compatibilitatea modelului cu masina ta
3. Scaunul trebuie sa contina toate componentele specificate pe ambalaj si in manualul de utilizare
Trebuie sa stii ca scaunul auto se instaleaza intotdeauna departe de airbaguri. In caz de accident, deschizandu-se, airbagurile pot rani grav, uneori ducand si la deces, copilul. Daca in interiorul masinii se regasesc airbaguri laterale, monteaza scaunul la mijlocul banchetei, pentru un maxim de siguranta.
Scaunul auto pentru copii vine cu o serie de elemente de siguranta, printre care centuri de siguranta. Acestea aplica celui mic un grad de disconfort apasandu-l pe zona toracica. Este indicat sa faceti pauze de condus la un interval regulat, in timpul carora sa ridicati bebelusul in brate pentru a-si schimba pozitia pe care a avut-o in autoturism.
Copilul trebuie sa fie asezat aproape la orizontala, pentru ca, in cazul unui accident sau al unei franari bruste, miscarea capului sau catre inainte si inapoi sa fie minima, pentru a nu pune presiune pe coloana.
De obicei, daca bebelusul are o varsta foarte frageda, scaunul auto pentru copii se monteaza cu spatele la sensul de mers. Dupa caz, in functie de greutatea copilului, se poate opta si pentru pozitia inversa, dar, inainte de a face acest lucru, consultati cu atentie manualul de utilizare.
Este bine de stiut ca in interiorul masinii si mai ales in cazul unui drum lung, bebelusul nu trebuie sa fie imbracat gros. Il puteti acoperi cu o paturica. Excesul de haine reduce eficienta centurilor de siguranta prezente la scaunul auto.
In final, va sfatuim sa va rezervati suficient timp, inaintea plecarii efective, pentru montarea scaunului, sa verificati minutios fiecare sistem de prindere si sa tineti cont de recomandarile de mai sus si de cele din manualul de utilizare primit la cumparare. Drum bun, in siguranta!