Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau


2513 vizualizari
Cum alegi sportul potrivit pentru copilul tau
Link-uri sponsorizate

Oare ce sport i se potriveste cel mai bine copilului meu? Este una din intrebarile cu care se confrunta de obicei parintii in alegerea sportului potrivit pentru copilul lor.
Parintii trebuie cum sa isi indrume si mai ales sa ii sfatuiasca pe cei mici atunci cand ajung la varsta la care pot incerca diferite sporturi.


Iata cateva sfaturi pentru parintii care incearca sa aleaga sportul care i se potriveste cel mai bine celui mic:


In primul rand trebuie sa asculti si de parerea copilului tau. Este foarte important ca puiul tau sa fie atras de un anumit sport pentru al putea practica, altfel degeaba iti place tie daca nu ii place si lui.
Daca, cel mic este atras de un sport care ti se pare destul de periculos pentru el incearca sa-i explici si avantajele dar si dezavantajele acelui sport si fal sa renunte singur la idee. Niciodata sa nu-i impui tu sa nu se duca pentru ca s-ar putea ca atunci cand ii gasesti tu un sport sa refuze el sa il practice.
Cel mai indicat ar fi ca cel mic sa incerce cateva sporturi inainte de a alege unul singur.
Foarte important e sa vezi daca copilul tau este dispus sa faca anumite sacrificii cum ar fi: antrenamente, cantonamente, cat mai mult timp petrecut la sala de sport.
Ganditi-va daca va tin buzunarele ca sa-i platiti celui mic antrenamentele si sa nu fiti nevoiti sa-l dezamagiti mai tarziu ca nu mai poate continua acel sport din lipsa banilor.
Unul din marele merit al sportului este acela de a accepta si esecul. Tocmai din aceasta cauza explicai celui mic ca intr-un sport sunt si esecuri nu numai reusite, pentru ca, cei mici se lasa usor afectati de experientele negative si asa pot renunta la acel sport.
Un alt lucru destul de important pe care trebuie sa-l faca un parinte este sa organizeze bine programul sportiv care nu trebuie sa afecteze programul scolar al celui mic.