Cum alegi periuta de dinti pentru copii


2239 vizualizari
Cum alegi periuta de dinti pentru copii
Link-uri sponsorizate

Sa nu alegi niciodata o periuta de dinti pentru copilul tau doar pentru simplul fapt ca-ti place tie sau lui cum arata. Daca periuta este viu colorata si mai ales daca are perii duri sau este foarte mare atunci va fi foarte incomod pentru puiul tau sa se spele cum trebuie iar pe viitor exista riscul aparitiei cariilor. 


Incearca sa-i iei o periuta destul de colorata si de mica incat sa-i atraga atentia celui mic si sa o foloseasca zilnic si mai ales fal sa inteleaga ca, cu cat este mai mare sau are perii mai tari, este mai nesanstos pentru dantura lui.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta la alegerea periutei de dinti:

Cu cat periuta este mai colorata cu atat cel mic va fi atras mai mult de ea sau chiar poate sa fie cu vreun personaj din desenele lui preferate.


Alege o periuta cu perii cat mai moi si asa il vei proteja pe cel mic sa nu-si raneasca gingiile.
Cu cat periuta are capul mai rotund cu atat va ajunge mai usor in toate colurile gurii, daca periuta are capul dreptunghiular cel mic se poate lovi si in dantura.


Nu uita niciodata sa-i schimbi periuta o data la 3 luni sau chiar mai devreme.
Nu-i lua celui mic periuta de dinti electrica. Lasa-l sa invete sa foloseasca manual miscarile de periere a dintilor.


Cel mai important lucru explicai celui mic ca nu este bine pentru sanatatea lui sa-si imparta periuta cu absolut nimeni, nici macar cu familia. 


Incepand cu varsta de 6 sau chiar 7 ani cel mic poate trece la o periuta normala.