Copilul meu este alergic sau racit


4372 vizualizari
Copilul meu este alergic sau racit
Link-uri sponsorizate
De cele mai multe ori mamicile nu isi dau seama daca copii sunt raciti sau au alergie la polen. Alergia la polen este denumita si polinoza, rinita alergica sau "febra de fan".
Ca orice alta alergia, si alergia la polen apare din cauza ca sistemul imunitar reactioneaza exagerat la o proteina, in acest caz polenul inhalat. Nu se stie exact de ce unii copii sunt alergici si altii nu.

Desi nu au nimic in comun si sunt afectiuni total diferite raceala si alergia la polen au cateva simptome comune: secretii nazale clare, nas infundat, stranuturi repetate, lacrimare abundenta, ochi inrositi.

Pe langa aceste simptome pot aparea si unele mai grave: sangerari nazale repetate, senzatia de urechi infundate, infectii ale urechilor, sforait.
O diferenta majora intre raceala si alergie este dutrata bolii. Simptomele racelii dispar in 10-12 zile, pe cand ale alergiei persista mai multe luni, mai exact lunile de vara.

Ce este de facut daca cel mic prezinta simptomele?

Indicat este sa se consulte un medic pediatru alergolog. Recomandarea acestuia va fi efectuarea unui test cutanat special pentru a afla la ce tip de polen este copilul alergic, precum si unele analize de sange.
Daca cel mic va fi diagnosticat cu alergie la polen, medicul va decide tratamentul.