Contactul cu bebelusul


2996 vizualizari
Contactul cu bebelusul
Link-uri sponsorizate
Te-ai gandit vreodata la importanta contactului cu bebelusul pentru dezvoltarea armonioasa a acestuia? Ei bine, trebuie sa fii foarte atenta la acest capitol si chiar sa implici si taticul in modalitatile de contact cu bebelusul.

Importanta atingerii:

nou-nascutii au metode de comunicare foarte limitate. Astfel, de departe cea mai importanta forma de contact cu bebelusul atat la nastere cat si in cursul dezvoltarii lui este atingerea. Contactul dintre pielea ta si pielea bebelusului conteaza enorm si il ajuta sa te simta. 

Este cunoscut faptul ca taticul are mai mari emotii decat mamica la a tine bebelusul. Isi pune mii de intrebari si este emotionat. Nu mai sta pe ganduri : ia-l in brate. Mangaie-l, vorbeste-i si, de preferat, pune-l pe pieptul tau, pentru un contact piele-pe-piele si astfel va incepe sa se familiarizeze si cu tine. Acesta este primul pas in relationarea cu copilul tau.

Importanta contactului vizual:

in primul rand, nu-ti lasa bebelusul prea mult timp singur. Permite-i sa te vada prin camera lui. In timpul alaptarii copilul te poate vedea perfect. Invata-l si pe tatic sa il tina in acelasi mod pentru a-l recunoaste mai usor bebelusul.