Consumul de cafea in timpul sarcinii


6871 vizualizari
Consumul de cafea in timpul sarcinii
Link-uri sponsorizate
De foarte mult timp circula zvonul conform caruia cafeaua ar dauna copilului daca mamica consuma aceasta "licoare". Exista o parere general impartasita de toti specialistii din domeniu, cum ca orice femeie care este sau doreste sa ramana insarcinata, trebuie sa reduca consumul de cafea si alte surse de cofeina.

Desi, de ani de zile nici un studiu nu a reusit sa demonstreze care este doza sigura maxima de cofeina pe perioada sarcinii, unele surse de informare acrediteaza ideea ca 200 de mg de cafea pe zi este o doza sigura. Inca nu s-a stabilit o legatura intre consumul de cofeina pe durata sarcinii si malformatiile congenitale.

Efectele cafelei in timpul sarcinii
Singurul efect care poate fi observat privind consumul de cafea in timpul sarcinii ar fi avortul spontan, dar asta la femeile care consuma sase cesti de cafea pe zi.

Ce-i drept, nu toate studiile au reusit sa arata o legatura directa intre consumul de cafea si riscul crescut de avort spontan. Totusi, este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca putina prudenta si o reducere a consumului de cofeina, indiferent ca acesta provine din cafea, ceai sau alte surse sunt mult mai indicate, decat posibilele efecte adverse. Si, evident daca renunti cu totul la cafea, nu o sa primesti nici un repros de la medicul sau moasa care iti supravegheaza sarcina.

Concluzia specialistilor este aceea ca puteti consuma o ceasca de cafea dimineata. In acest mod, va puteti pastra vechiul obicei si satisface moftul, si nu veti risca nici sa afectati starea de sanatate a copilului pe care il purtati in pantece.

In ceea ce priveste taria cafelei pe care o consumati in timpul sarcinii, este de preferat sa fie una scazuta. Daca preferati o cafea cu o aroma puternica, atunci spre binele vostru, dar si al copilului vostru, alegeti sa beti o ceasca de cafea mai slaba, pentru a fii sigure ca nu afectati in nici un fel sanatatea copilului sau ca nu puneti in pericol sarcina.