Consumul de apa in timpul sarcinii


4575 vizualizari
Consumul de apa in timpul sarcinii
Link-uri sponsorizate
Mentinerea unui nivel corect de hidratare pe tot parcursul perioadei de sarcina este esentiala, atat pentru fat, cat si pentru viitoarea mamica.
Apa reprezinta unul din elementele esentiale ale unei alimentatii echilibrate in sarcina. Expertii recomanda o cantitate de cel putin 2 litri de lichide pe zi, cu preponderenta apa minerala sau plata, lapte si sucuri de fructe. Ceaiurile calmante cum ar fi cel de musetel sau de tei consumate de mamica pot avea un efect pozitiv asupra bebelusului.
Retentia de lichide in sarcina este un fenomen normal atunci cand nu este exagerata. Volumul sanguin creste in sarcina cu 20-40% si are nevoie de apa pentru acest lucru.
Apa este necesara in procesul sarcinii, insa prea multa face mai mult rau decat bine. In primul rand pentru ca duce la diluarea lichidelor interne si astfel diminueaza electrolitii necesari in buna functionare a inimii, responsabili cu regularizarea batailor cardiace.
Limiteaza consumul sau schimba cafeaua cu produse decafeinizate.
Bauturile carbogazoase cu aroma de fructe sunt de evitat pentru ca baloneaza ,dau discomfort abdominal si au continut crescut in zahar.
Alcoolul trebuie eliminat complet,nici o cantitate nu este considerata sigura in timpul sarcinii. Consumul moderat al bauturilor alcoolice in timpul sarcinii se asociaza cu dificultati de memorare si invatare ale copilului.