Constipatia la sugari


1846 vizualizari
Constipatia la sugari
Link-uri sponsorizate
Cand vine vorba de constipatie ne gandim la o problema destul de serioasa atat pentru sugari cat si pentru adulti.
Copii hraniti la san in primele zile pot avea zile in care nu au scaun iar fiecare parinte intra in panica cand este vorba de asa ceva.
Putem vorbi de constipatie doar atunci cand cel mic are un scaun dific si dureros nu atunci cand cel mic este vioi dar nu a avut scaun intr-o zi.
Copilul hranit artificial poate fi constipat frecvent, in asemenea cazuri trebuie sa verificati daca laptele a fost bine ales.
Cel mai bine ar fi sa te familiarizezi cu simptomele acestei afectiuni , pentru a intelege atunci cand cel mic este constipat sau nu.
Unii bebelusi se schimonosesc si se incordeaza la fiecare defecare, desi acest lucru nu inseamna neaparat ca sufera de constipatie.
Constipatia este provocata, printre altele de consumul excesiv de iaurt, branza, morcovi gatiti, banana si lapte de vaca. Consumul de lapte este adesea asociat cu constipatia. Chiar daca cel mic bea doar 2 3 pahare pe zi, este posibil sa fie prea mult pentru sistemul lui digestiv.
Inainte de a aplica un anumit tratament bebelusului care sufera de constipatie, este recomandabil sa te consulti cu doctorul pediatru.