Cine au fost Sfintii Apostoli Petru si Pavel ?


8067 vizualizari
Cine au fost Sfintii Apostoli Petru si Pavel ?
Link-uri sponsorizate
Pe data de 29 iunie sunt sarbatoriti Sfintii Apostoli Petru si Pavel. In tara noastra sunt o multime de domni si doamne ce poarta numele acestea precum si derivate, carora le uram La Multi Ani, multa sanatate si fericire!

Despre Sfantul Apostol Petru trebuie sa spunem ca s-a nascut in Betsaida Galileei si era fratele Apostolului Andrei. Pe numele de iudeu se numea Simon dar Iisus Hristos l-a numit Chifa ce s-ar traduce prin Piatra.

Pescar de meserie, Apostolul Petru este chemat de Mantuitorul nostru, Domnul Iisus Hristos sa devina un pescar de oameni, sa ii apropie de Dumnezeu si sa ii propovaduiasca Cuvantul.

Sfantul Apostol Petru a propovaduit in Asia Mica, Iudeea, Ierusalim si Samaria dar si in Babilon iar, in ultima perioada a vietii, la Roma. Pe 29 iunie, in anul 67, Sfantul Apostol Petru a fost rastignit pe cruce, cu capul in jos.

Sfantul Apostol Pavel se tragea din Tarsul Ciliciei din neamul Veniamin. El a fost elevul cunoscutului invatat Gamaliel. Ciudat vi se va parea sa aflati ca de fapt, la inceput, Pavel locuia in Tars si lupta cu indarjire impotriva crestinilor si crestinismului. Aflat pe calea Damascului, Pavel este orbit de lumina lui Dumnezeu si este mustrat de insusi Dumnezeu: Saule, Saule, de ce ma prigonesti?

Din acel moment, Pavel se converteste la crestinism si primeste Sfantul Botez de la episcopal Damascului, Anania. El a scris 14 epistole ce sunt in Sfanta Scriptura. El a fost eliminat din porunca imparatului Nero, tot in anul 67.