Ce probleme are gravida in trimestrul al doilea de sarcina


4782 vizualizari
Ce probleme are gravida in trimestrul al doilea de sarcina
Link-uri sponsorizate
Incepand cu cel de-al doilea trimestru de sarcina, gravida se va simti mult mai bine decat in cel trecut. Starea de greata si de varsaturi de dimineata se vor ameliora, iar binedispozitia revine. Cu toate acestea, pot aparea si cateva probleme destul de neplacute.

Constipatia va putea fi provocata de incetinirea musculaturii intestinului ca urmare a unui exces de progesteron din organism. Cu toate acestea, consumul de fibre inca de dimineata si o buna hidratare vor determina un metabolism normal. Nici exercitiile fizice sau miscarea nu vor trebui excluse. In cazul in care problema devine suparatoare, adresati-va medicului si evitati consumul de laxative.

Arsurile stomacale sau indigestia vor deveni senzatii neplacute in tot acest timp. De aceea, este indicat sa evitati sa mancati mult. Consumul de lapte caldut este de preferat pentru ca problemele cu care te confrunti sa dispara.

Tot in al doilea trimestru de sarcina vei avea senzatia de mancarime la nivelul pielii intrucat pielea se afla intr-un proces de intindere. Potrivit medicilor, este indicat sa folosesti o crema hidratanta sau o crema pentru copii in asa fel incat mancarimea sa poata disparea.

Starea de urinare destul de deasa este datorata intrucat uterul isi mareste pe zi ce trece volumul si apasa pe vezica. Incearca sa eviti sa bei foarte multa apa inainte de culcare pentru ca somnul sa nu iti fie intrerupt.