Ce nu stiati despre eroziunea ireversibila a dintilor


2814 vizualizari
Ce nu stiati despre eroziunea ireversibila a dintilor
Link-uri sponsorizate
Atacurile acide, provenite din diverse medii, precum alimentatia ori igiena precara a cavitatii bucale, conduce in timp la eroziunea ireversibila a dintilor la nivelul smaltului.

Eroziunea Dintilor. Odata cu disparitia stratului de smalt se dezvaluie dentina, acest lucru ducand la senzatii de durere uneori insuportabile si la sensibilitatea crescuta atunci cand sunt consumate lichide reci sau calde ori dulciuri cu cantitati mari de zahar.

Cum recunoasteti un dinte in plina eroziune ? Ei bine, dintele erodat are pe suprafata sa diverse goluri (haideti sa le numim gauri) si marginea cu aspect zimtat si, dupa cum spuneam mai sus, dentina se observa usor ea fiind de o culoare galbuie.

Suntem convinsi ca stiati putine efecte pozitive ale salivei. Va mai spunem noi unul : in momentul in care dintii sunt supusi unor atacuri cu substante acide continute de bauturile acide ori citrice si chiar si datorita refluxului gastro-esofagian, smaltul dintilor pierde pentru o perioada din mineralele continute si atunci, ca o solutie salvatoare, saliva neutralizeaza atacul si restabileste echilibrul in cavitatea bucala.

Cititi continuarea pe www.CautaDentist.ro