Ce este placenta previa


4020 vizualizari
Ce este placenta previa
Link-uri sponsorizate
Unele mamici afla in urma unei ecografii efectuata in primele luni de sarcina ca placenta este" jos situata". Majoritatea mamicilor nu stiu ce inseamna acest lucru si cum le va afecta sarcina.


Placenta previa este o afectiune destul de rara, in care placenta este localizata total sau partial deasupra colului uterin. In cele mai multe cazuri aceasta nu se va transforma in placenta previa, deoarece pe masura cresterii colului uterin, locul de insertie al placentei se ridica distantandu-se de colul uterin.

Acest diagnostic se pune doar daca placenta ramane deasupra colului uterin. O ecografie intr-un stadiu ulterior al sarcinii va determina localizarea la momentul respectiv a placentei. Daca mamica nu are placenta previa pana la 14 saptamani de sarcina, nu trebuie sa se teama ca o va avea mai tarziu. Simptomul cel mai frecvent la placenta este hemoragia vaginala fara dureri in ultimul trimestru de sarcina.

Hemoragia este de obicei intermitenta, de severitate variabila, cu perioade ocazionale de intrerupere a sangerarii. Cauza hemoragiei se poate determina in urma unei ecografii. Indicat e sa anuntati medicul care va supravegheaza. Tratamentul poate implica ori repaus la pat si supraveghere medicala ori spitalizare.