Ce este o mastectomie ?


13171 vizualizari
Ce este o mastectomie ?
Link-uri sponsorizate
Ce este o mastectomie si cum se face o mastectomie

Ei bine, cel mai cunoscut caz de mastectomie este cel al actritei americane Angelina Jolie. Numarul femeilor care ajung la mastectomie este, din pacate, foarte mare si creste pe zi ce trece. In medicina, mastectomia reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza un san iar in unele cazuri ambii sani, partial sau total. 

Medicii efectueaza o operatie de mastectomie pentru a trata cancerul de san care face anual, la nivel national, mii de victime, optand pentru unul dintre tipurile de mastectomie. Multe dintre femeile care fac operatie de mastectomie o fac in scop preventiv, de teama unui cancer de san. Trebuie sa stiti ca nu doar femeile pot fi puse in situatia de a face o mastectomie, deoarece exista cancer de san la barbati, deci si ei sunt posibili pacienti ai medicilor care efectueaza operatii de mastectomie. 

Vom vorbi despre acest aspect intr-un viitor articol. In urma unor studii, rata de mastectomie efectuata arata astfel: Europa : 77% SUA: 56% Australia : 34% Puteti observa, asadar, ca cifrele sunt destul de mari. Cancerul de san, cunoscut si drept cancer mamar, este o realitate pe care trebuie sa o acceptam si pe care sa o constientizam. Fiecare femeie are dreptul nu doar sa fie frumoasa ci sa fie in primul rand sanatoasa. 

Dupa mastectomie, femeia ramane cu o cicatrice de multe ori foarte mare, in functie si de dimensiunea tesuturilor canceroase indepartate, care pot fi reparate printr-o alta operatie de reconstructie a sanilor.