Ce este Feng-Shui ?


3156 vizualizari
Ce este Feng-Shui ?
Link-uri sponsorizate

Ce este Feng Shui? Istorie, principii si implicatii Feng-Shui

Pentru a raspunde intrebarii de mai sus, respectiv Ce Este Feng Shui, trebuie sa va oferim o comparatie. Sa luam un oras modern si o plaja sau un munte. Orasul este alcatuit, in principal, din linii drepte. Blocuri, cladiri de birouri si spatii in aer liber, majoritatea in linii drepte, unite in unghi de 90 de grade. Totul este monoton si chiar obsedant, intr-o anumita masura.

In tot acest timp, pe o plaja, de exemplu, cum spuneam inainte, vedem apa sau nisipul cu usoare onduleuri, pietrele maturate de apa formeaza o suprafata neregulata iar marea, cu valurile-i inspumate ajuta la ruperea monotoniei. Dintre cele doua peisaje, care te linisteste mai mult? Orasul sau plaja? Liniile drepte sau imbinarea armonioasa a neregularitatilor naturii?

Daca chiar doresti sa afli ce este Feng Shui-ul, trebuie sa te autoanalizezi si sa privesti dincolo de aparente. Mediul artificial al orasului ne-a privat si ne priveaza de liniste, texturi multiple si arome, lucruri de care stramosii nostri se bucurau din plin.

Ajungem astfel la componente cheie ale Feng Shui-ului: simturile! Mirosul si auzul joaca un rol vital in existent noastra si nu doar la nivel de alimentatie. Omul depinde, fizic si psihic, de spatiul in care traieste!

Care este pretul ruperii de natura pentru un locuitor al orasului? Anxietate, depresie, dureri si discomfort si o neliniste continua. Toate acestea survin automat prin ruperea de mediul in care am aparut noi, oamenii, ca specie.

Planeta este vie si ne-o arata prin oxigenul pe care organismul nostru il foloseste pentru a arde substantele din alimentatie si prin producerea energiei sub forma de caldura, prin muschi si organe.


Pamantul, prin vasta activitate de la suprafata caracterizata prin mare sau deplasarea raurilor si alunecarea placilor tectonice, dar si prin deplasarea magmei din subsol, contribuie activ la mentinerea universului atat de necesar omului.


Toata activitatea planetei si a mediului in care traim ne influenteaza pozitiv sau negativ, in functie de tipul incarcaturii energetice. Noi traim, datorita vietii la oras, intr-o amortire a simturilor si nu observam aceste procese.

China, se pare, este tara care a dat nastere notiunii de Feng Shui care ar fi luat fiinta acum 5000 de ani, existand multe dovezi arheologice in acest sens.

Initial, arta Feng Shui era utilizata la determinarea celei mai bune pozitionari a mormintelor si, mai tarziu, la asezarea caminelor si a locurilor de munca. Desi Feng Shui nu este o doctrina religioasa, ea are la baza principii mistice cum este Tao. Avand in vedere ca se bazeaza pe observatii si statistici efectuate de-a lungul a mii de ani, putem spune ca Feng Shui este o stiinta in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru a reveni la intrebarea: Ce Este Feng Shui? Trebuie sa spunem ca este o stiinta ce are ca obiectiv deosebirea spatiilor pozitive de cele negative iar, prin practica, Feng Shui urmareste obtinerea celui mai bun amplasament al locurilor de munca, al caselor sau a obiectelor din locuinta.

Feng Shui are la baza urmatoarele idei:

1. Conceptul energiei Chi

2. Principiul Yin-Yang

3.  Cele 5 elemente

4.  Trigramele Ching ce duc la formarea octogonului Pa-kua si Ba-gua.