Cauzele iritatiei de la scutece


5269 vizualizari
Cauzele iritatiei de la scutece
Link-uri sponsorizate
Iritatiile de la scutec nu arata intotdeauna la fel. Dar, in cazul in care zona in care se asaza scutecul pe corpul copilului este iritata si rosie, sunt destul de multe sanse ca acesta sa aiba o iritatie de la scutec.

Va mai puteti da seama si daca zona respective este mai calda decat restul corpului. Nu trebuie sa va speriati intrucat iritatiile de la scutec vor tot aparea si disparea, mai ales pe parcursul primului an de viata al copilului. 

 Cauzele iritatiei de la scutec Cateva puncte rosii ori zone intregi, iritatiile provenite de la scutec au cateva cauze, incepand cu urina si excrementele copilului si ajungand pana la tipul de hrana al copilului. Chiar si cel mai absorbant scutec lasa pielea copilului putin umeda. 

Daca urina se amesteca cu bacteriile din scaunul copilului, atunci s-a creat reteta perfecta pentru ceea ce va deveni o iritatie. O alta cauza pentru iritatia de la scutec poate fi frecarea dintre corpul bebelusului si scutec in sine, chiar daca acesta este uscat. 

De asemenea, lotiunea ori pudra pe care o aplicati pe corpul copilului la schimbarea scutecelor pot irita, in unele cazuri, pielea acestuia. In momentul in care introduceti hrana solida in alimentatia copilului, este posibil sa observati aparitia iritatiei de la scutec. Schimbarea compozitiei chimice si fizice a scaunului bebelusului pot duce la reactii ale pielii

O cauza mai rar intalnita este reprezentata de administrarea antibioticelor care reduce numarul bacteriilor bune si atunci se produce iritatia pielii.