4 cauze ale hipertensiunii arteriale


2767 vizualizari
4 cauze ale hipertensiunii arteriale
Link-uri sponsorizate
Viata noastra depinde de ceea ce consumam pentru a putea trai. Cum am dus si continuam sa ducem evolutia tehnologica la noi si noi niveluri, ne facem rau noua insine.

Hipertensiunea arteriala are multiple cauze, sarea si alcoolul combinate cu stresul fiind principalii factori care duc la aceasta afectiune.


Mai jos vom discuta despre 4 elemente declansatoare, din cate se pare, ale hipertensiunii arteriale.


1. Bisfenolul A

Studii recente de pe taramul American indica bisfenolul A, element chimic ce apare in compozitia ambalajelor din plastic, ca declansator al hipertensiunii arteriale. Pentru a evita acest lucru este recomandata utilizarea ambalajelor, pe cat posibil, din sticla ori portelan, evitand plasticul pe cat posibil

2. Zaharul

Cum probabil va imaginati, zaharul, consumat in exces, afecteaza atat sanatatea cat si aspectul fizic, ducand la ingrasare rapid. Conform cercetatorilor, zaharul este mult mai periculos organismului uman decat sarea. Iata, asadar, ca avertismentele vazute la TV cu privire la consumul moderat de sare si zahar sunt necesare si complet justificate.

3. Apneea de somn

Oprirea temporara a respiratiei in timpul somnului, cunoscuta ca apneea de somn, pune intr-un real si mare pericol viata. Hipertensiunea arteriala este unul dintre efectele acestei boli. Pentru a evita aceasta problema de sanatate este necesar sa mentinem o greutate normala, factor care, se pare, are directa actiunea asupra statusului general al organismului.

4. Tiroida

Hipotiroidia este o afectiune ce duce la hipertensiune arteriala. Secretia de hormoni, daca are o variatie mare, duce la cresterea nivelului de calciu din corp si are ca efect, din cate se pare, hipertensiunea arteriala.

Printre altele, cercetatorii va recomanda sa evitati baile fierbintii ori sauna, unele medicamente si chiar singuratatea, care, cel putin conform unor studii effectuate pe durata a 5 ani au aratat ca adultii de peste 50 de ani, singuri, au dezvoltat mai repede si mai grav hipertensiunea arteriala.

In principiu, ne putem apara de hipertensiunea arteriala printr-un stil de viata sanatos, completat de multa miscare si o alimentatie adecvata, sanatoasa.