Cand si cum scapi copilul de suzeta


2436 vizualizari
Cand si cum scapi copilul de suzeta
Link-uri sponsorizate
De cele mai multe ori suzeta este ca o binecuvantare pentru multi parinti care nu mai stiu cum sa isi linisteasca bebelusii. Asa ca, de cele mai multe ori, ajungem sa nu mai putem dezobisnui copilul de acest mic obiect "calmant".
Stim deja ca folosirea suzetei la varste mai mari (peste 1 an) poate afecta dentitia, poate crea copilului sentimente de nesiguranta, si, cel mai rau, poate sa puna copilul intr-o postura penibila in fata celorlalti copii (sunt copii si de peste 2-3 ani care inca molfaie o suzeta).

Cum il convingi sa renunte?

1 Poti lega suzeta prichindelului de un balon cu heliu si poti merge cu el afara, explicandu-i cum ea va pleca in calatorie pentru a explora spatiul, in timp ce dai drumul balonului sa se ridice la cer.
2 Atunci cand incepe sa planga, incearca sa-l linistesti in alt fel decat punandu-i suzeta in gurita. Chiar daca este foarte comod, nu-l vei ajuta sa renunte la ea. Aceasta trebuie sa fie ultima metoda de consolare.
3 Nu-i pune suzeta in gurita din initiativa ta. Daca puiul este linistit, se joaca, asteapta sa pape sau este aproape adormit, fa-te ca uiti de suzeta. Este foarte posibil ca nazdravanul sa uite si el.
4 Dupa ce il faci sa inteleaga ca suzeta este pentru copiii foarte mici si ca numai bebelusii au nevoie de ea, iar el a depasit acest stadiu, exemplifica-i spusesele tale pe un nou-nascut (al unei rude, prietene etc.).  Spune-i "Uite, un bebe mic:  inseamna ca are nevoie de suzeta ta mai mult decat tine, pentru ca deja ai crescut maricel. I-o dam lui sa il ajutam sa creasca mare?"
5 Este posibil ca primele zile petrecute fara suzeta sa fie ceva mai grele si copilasul sa intrebe mereu de ea. Dar aceste momente vor trece si bebe va uita pana la urma de existenta ei.

Acestea sunt modalitati la fel de bune pentru a face copilul sa se simta confortabil. Un timp, pana mai creste... Dar nu uitam sa incercam sa limitam folosirea suzetei in timpul zilei, pentru ca ea nu face decat sa impiedice socializarea si exprimarea copilului prin cuvinte.