Cancerul ovarian


25308 vizualizari
Cancerul ovarian
Link-uri sponsorizate
Cancerul ovarian reprezinta a patra cauza de mortalitate prin cancer la femei, facand anual, la nivel mondial, aproximativ 125.000 de victime.
Boala este diagnostica de regula in stadii avansate, de aceea rata de supravietuire este foarte scazuta, de doar 30%.
Este un cancer cu o mortalitate mare, deoarece simptomele lui sunt foarte nespecifice si este diagnosticat intr-un stadiu foarte tardiv, cand tumora deja a evolut si a metastazat. Prognosticul pacientelor ramane nefavorabil, indiferent de agresivitatea tratamentului.
Exista o mare varietate de tumori ovariene, insa peste 90% dintre cele maligne sunt de tip epitelial. Cancerul ovarian este diagnosticat mai ales la pacientele de peste 40 de ani, varful maxim al incidentei afectiunii fiind in decada a sasea de varsta.

Simptomele cancerului ovarian:

- senzatia de preaplin
- balonare
- abdomen marit
- durere abdominala

Optiunile terapeutice, dar si prognosticul in cazul pacientelor diagnosticate cu cancer ovarian depind de stadiul evolutiv in care s-a descoperit cancerul. Alti factori importanti care trebuie luati in considerare includ: varsta, starea reproductiva, dorinta de a avea copii, fertilitatea, starea generala de sanatate, factori de risc si comportamente periculoase pentru sanatate, eventuale boli si afectiuni cronice.