Bebelusul la 2 luni


3770 vizualizari
Bebelusul la 2 luni
Link-uri sponsorizate
Bebelusul la 2 luni face progrese remarcabile pe care le vei observa si tu foarte usor. Spre exemplu, la doar 2 luni, bebelusul isi tine capul in linie dreapta cu restul corpului, pentru cateva secunde, cand este asezat pe burtica. Ulterior, il lasa jos, pentru a se odihni si o ia de la capat.

Este de dorit ca asezarea pe burtica sa se faca mai rar, deoarece muschii bebelusului la 2 luni sunt in plin proces de dezvoltare si nu are, inca, puterea si rezistenta necesare acestui proces.

Pentru un timp scurt, bebelusul poate fixa un obiect sau persoana, la o distanta cuprinsa intre 20 si 30 de cm. In timpul alaptarii bebelusul o priveste indelung pe mamica. In acest mod se familiarizeaza cu mama si incepe consolidarea relatiei bebelus-mamica!

Vei observa, totodata, ca in luna a doua, bebelusul zambeste mult mai des si incepe sa scoata si sunete de bucurie, mai ales cand te vede ca te apropii de el. Daca in prima luna statea cu palmele mai mult stranse, ca pumn, acum incepe sa deschida pumnii tot mai des.

Care sunt jucariile potrivite bebelusului la 2 luni ?


Jucariile zornaitoare incep sa starneasca interesul, usor usor, bebelusului. Caruselul muzical este alta jucarie care ii va placea datorita melodiei auzite, adesea fiind special aleasa de producatori pentru a fi pe placul micutilor. Cu cat este mai colorat si mai atractiv, cu atat mai bine! Nu il pozitiona, atentie, foarte aproape de fata copilului.
Poti, de asemenea, sa atasezi o oglinda in care sa isi vada fata. Astfel, vei vedea ca va rade inapoi la fata umana pe care o zareste in oglinda!