Cand apar dintii bebelusului Depinde de fiecare bebelus in parte


19933 vizualizari
Cand apar dintii bebelusului  Depinde de fiecare bebelus in parte
Link-uri sponsorizate
Aparitia primilor dinti ai bebelusului, cunoscuti si ca dinti de lapte, este un moment foarte delicat. Momentul in care dintisorii apar difera de la un bebelus la altul. Este posibil ca primii dinti sa apara in jurul varstei de 3 luni si, in alte cazuri, dupa implinirea primului an de viata al bebelusului. Singurul moment in care ar trebui sa va faceti griji in legatura cu aparitia dintilor copilului dumneavoastra este cazul in care depaseste varsta de 2 ani si nu i-au aparut dintii de lapte.

In urma unor cercetari, bebelusii care au mainile sau picioarele mai lungi si sunt mai subtirei ca si constitutie au sanse mult mai mari sa le apara mai devreme dintisorii decat unor bebelusi mai grasuti.
In mod normal dintii copilului ar trebui sa iasa la suprafata in jurul varstei de 6-7 luni. La 2 ani ar trebui sa aiba toata dentitia.

Ordinea in care apar primii dinti

Cu totii am vazut poze cu bebelusi, putand sa observam doi dintisori in partea de jos. Ei bine, aceia sunt incisivii centrali care apar primii, pe mijlocul mandibulei. Ulterior, natura s-a gandit sa ajute bebelusul la masticare si a format aparitia urmatorului set de doi dinti deasupra, centralii de pe partea superioara.
Atat dintii de sus cat si cei de jos au rolul prestabilit de natura de a taia sau reteza alimentele cu care este hranit copilasul. Molarii posteriori sunt ultimiii dinti care apar, undeva in jurul varstei de 2.5-3 ani ai copilului.

Cand incep sa cada dintii de lapte ?

Pierderea dintilor de lapte incepe in jurul varstei de 6-8 ani. Motivul pentru care cad este unul simplu si perfect anatomic : dintii permanenti ii imping pe cei de lapte de dedesubt, acestia cazand in final si lasand loc aparitiei celorlalti dinti care, de data aceasta, sunt permanenti.
Mai tarziu, intre 6 si 8 ani, dintii de lapte incep sa cada. Ei sunt impinsi afara de dintii permanenti care le vor lua locul.