Antibioticele la copii Permise sau interzise


3929 vizualizari
Antibioticele la copii Permise sau interzise
Link-uri sponsorizate
Cea mai mare greseala pe care adultii o fac cand vine vorba despre antibiotice este sa creada ca acestea ar putea trata orice tip de infectie, de la o simpla raceala pana la cele mai grave forme de pneumonie.

Daca cel mic e racit, are febra, ii curge nasul, tuseste sau are rosu in gat, primul nostru instinct este sa mergem la medic si sa cerem tratament cu antibiotic, crezand ca aceste medicamente pot face minuni, chiar daca nu sunt necesare in astfel de cazuri.

Ceea ce nu se stie sau se ignora, este faptul ca antibioticele trateaza doar infectiile doar infectiile cauzate de bacterii, nu si pe cele produse de virusi, paraziti sau ciuperci.

De aceea se explica de ce, in anumite cazuri bolile se vindeca foarte usor cu antibiotice, in timp ce altele mai mult se agraveaza. Oricum consumul necontrolat si abuziv de antibiotice in randul celor mici, se pare ca a ajuns o problema mondiala.

Foarte multi specialisti se lupta cu mentalitatea parintilor si a medicilor care prescriu antibiotice dupa ureche sau doar pentru a scapa de insistentele adultilor.

Nu putini sunt parinti care, din dorinta de a-si trata copilul bolnav cat mai repede, cumpara un antibiotic despre care a auzit ca " face minuni " in cazul altor persoane, pentru ca apoi sa se descopere ca de fapt organismul celui mic nu reactioneaza corespunzator la tratament.

Dar oricat de miraculoase ar fi aceste medicamente, administrarea lor in mod corect, nu este chiar atat de simpla. Ele pot manifesta efecte secundare, iar folosirea lor in mod abuziv poate duce la amenintarea eficacitatii.

Fiecare parinte trebuie sa inteleaga faptul ca daca ii va administra copilului sau antibiotice constant, bacteriile din corpul micutilor ar putea deveni imune la aceste medicamente.

Singurul in masura sa prescrie antibioticul potrivit este doar medicul pediatru.

Acesta va indica parintilor intervalul orar la care trebuie luate pastilele, precum si durata tratamentului.