Anovulatia cronica


4713 vizualizari
Anovulatia cronica
Link-uri sponsorizate
Anovulatia este o conditie ce afecteaza intre 6 si 15% din femei. Este o dereglare a ciclului menstrual in care femeia nu elibereaza un ovul lunar. 

Anovulatia poate afecta orice femeie aflata la varsta la care poate da nastere unui copil. Totusi, exista o serie de factori de risc ai anovulatiei cronice, care pot mari sansele ca o femeie sa fie afectata de aceasta disfunctie. 

Cand apare sangerarea uterina spontana la pacientele cu boala ovariana polichistica, nu pot fi previzibile debutul, durata si cantitatea, dar, ocazional, sangerarea poate fi severa. Sangerarea uterina disfunctionala este obisnuit datorata nivelurilor crescute de estrogen. Anovulatia cronica poate fi cauza mai multor complicatii, mai ales netratata. 

Un dezechilibru hormonal poate duce la pierderea anumitor trasaturi sexuale, incluzand menstruatia si ovulatia. Tratamentul anovulatiei cronice se realizeaza prin administrare de progestogeni si estrogeni. 

Principala utilizare a progestogenilor este in asociere cu estrogeni pentru a asigura maturarea deplina a endometrului, atat in combinatia pilulelor contraceptive cat si in terapia statusurilor hipogonadale. Cel mai frecvent efect secundar este sangerarea intermenstruala care apare cand progestogenii sunt utilizati continuu.