Anovulatia cronica


1802 vizualizari
Anovulatia cronica
Link-uri sponsorizate
Ovulatia este un proces normal care are loc in corpul unei femei si care este stimulata lunar prin intermediul hormonilor. Femeile cu anovulatie pot fie sa ovuleze intermitent, fie sa nu ovuleze deloc. 

Anovulatia cronica este o conditie ce afecteaza intre 6 si 15% din femei.

Este o dereglare a ciclului menstrual in care femeia nu reuseste sa ovuleze spontan, dar poate ovula sub un tratament adecvat.

Anovulatia este rezultatul unor dereglari hormonale. Anumiti hormoni, cum ar fi estrogenul si progesteronul, duc la declansarea ciclului reproductiv al corpului, incluzand ovulatia si menstruatia. Fara valori normale ale acestor hormoni, ciclul tau reproductiv poate fi debalansat, impiedicand ovarele sa elibereze un ovul lunar.
 
Tratamentul anovulatiei cronice datorate tulburarilor hipotalamice include eliminarea cauzei stresante, reducerea efortului fizic si corectarea pierderii in greutate daca este cazul. Femeile care nu isi doresc o sarcina pot efectua terapie de substitutie cu estrogen pentru a induce si mentine caracterele sexuale secundare normale si a preveni pierderea osoasa, in timp ce terapia cu gonadotropine sau gonadorelina este indicata atunci cand femeile isi doresc sarcina.