Anexita raceala la ovare


4491 vizualizari
Anexita raceala la ovare
Link-uri sponsorizate
Vremea rece deja sa instalat si tie tot iti place sa te imbraci subtire chiar daca totul este acoperit de zapada mai mult ca sigur vei auzi ce inseamna anexita.
De cele mai multe ori anexita afecteaza de cele mai multe ori femeile tinere si ne tratata la timp poate duce chiar si la infertilitate. Anexita este o boala inflamatorie pelviana, cauzatoare de leziuni destul de grave la nivelul trompelor sau a ovarelor.
Anexita poate sa apara ciar si in urma contactului sexual.

Simptomele anexitei:
Anexita se manifesta prin dureri foarte la nivelul inferior al abdomenului si secretii vaginale abundente de culoare alba. In unele cazuri mai pot aparea dureri de cap, stari de voma, sangerari sau chiar durere in timpul actului sexual. Exista insa si riscul ca boala sa nu se manifeste prin nici un fel de simptom, fapt ce face diagnosticarea mult mai dificila iar netratarea acesteia in lipsa de simptome poate face ca boala sa devina cronica.

Tratament:
Tratamentul consta in repaus la domiciliu si administrarea de antibiotice. Daca ai cel mai mic simptom din cele mai enumerate nu ezita sa faci o vizita medicului tau ginecolog. Acesta isi va da seama imediat daca este vorba de anexita sau de o simpla raceala. Nu lasa anexita netratata daca ti la sanatatea ta si mai ales daca in viitor iti doresti un copil.

Daca in timp ce ai fost depistata cu anexita ai avut un contact sexul neprotejat cu partenerul tau atunci si el va trebuie sa urmeze acelasi tratament ca si tine. Astfel risti ca dupa terminarea tratamentului si cand crezi ca te-ai vindecat vei ajunge din nou in contact cu bacteriile care au provocat boala si o vei lua de la capat.