Anemia feripriva


3075 vizualizari
Anemia feripriva
Link-uri sponsorizate
Anemia feripriva este una din cele mai des intalnite anemii. Este cea mai des intalnita forma de anemie si provine dintr-o carenta de fier.
Anemia feripriva este des intalnita nu numai la adulti ci si la copii si este periculoasa la copii sub doi ani, daca nu este tratata. Anemia feripriva apare de obicei prin pierderii mari de sange cum ar fi: femeile cu menstruatie abundenta, persoanele cu afectiuni digestive, persoanele care sufera de hemoroizii, sarcina.
Organismul nostru are nevoie de o importanta doza de fier si nu trebuie neglijzat acest lucru niciodata. Fierul ajuta la producerea hemoglobinei.

Simptomele anemiei feripriva:

- unghii fragile
- caderea parului
- ameteala
- oboseala excesiva
- palpitatii
- cefalee
- durerei de cap
- dificultate de concentrare
- buze crapate
- irascibilitate

Tratamentul anemiei feriprive:

Aceste simptome sunt suficiente pentru a necesita o consultatie la medic. Diagnosticul anemiei poate fi facut doar de catre medic.
De obicei tratamentul anemiei feriprive se trataeaza printr-o dieta bogata in fier si se mai pot folosi o gama lunga de plante medicinale. Se mai poate prescrie de medic administrarea fierului alaturi de vitamina C care favorizeaza absortia acestuia la nivelul intestinului.