Am voie sa mananc peste in timpul sarcinii


4723 vizualizari
Am voie sa mananc peste in timpul sarcinii
Link-uri sponsorizate
Stii deja, pana acum, ca organismul uman are mare nevoie de acizii grasi de tip omega 3. V-ati pus, multe dintre voi, deja intrebarea daca aveti voie sa mancati peste in timpul sarcinii. Desi, probabil, nu iti plac fructele de mare sau pestele, organismul tau are nevoie de proteinele si mineralele pe care le contine acest tip de alimentatie.

Alimentatia in timpul sarcinii este o problema vitala pentru sanatatea copilului cat si pentru gravida. Pestele are foarte putine grasimi nesanatoase si are in componenta sa vitamina D.

Cu toate ca pestele este indicat in timpul sarcinii, trebuie sa stii ca unele specii de pesti contin mult mercur care, daca ajunge la fat, poate dauna grav sarcinii. Pot fi afectate functii definitorii ale copilului datorita continutului de mercur, cum ar fi functia cognitiva, de vedere, de deplasare in picioare sau de vorbire. Este dificil de spus ce specii sunt mai periculoase din acest punct de vedere.

Exista dovezi ca pestii din speciile mari si foarte mari contin mult mercur datorita consumului altor pesti si, datorita faptului ca pestii mari traiesc mai mult decat cei mici, este suficient timp ca in corpul lor sa se acumuleze cantitati mari de mercur.
Optati, asadar, pentru consumul de pesti de dimensiuni mici.