Am voie sa beau alcool daca sunt insarcinata


3548 vizualizari
Am voie sa beau alcool daca sunt insarcinata
Link-uri sponsorizate
Suntem siguri ca v-ati intrebat cel putin o data “Am voie sa beau alcool daca sunt insarcinata ?”. In urma unor studii se pare ca alcoolul afecteaza foarte mult fatul. In principal, medicii observa afectiuni ale fetei, ale sistemului nervos si multe altele despre care vom discuta in continuare.

Acesti copii pot prezenta o frunte foarte bombata, nasul scurt, urechile deformate, bolta palatina prezinta o deschidere mare, buza de sus este rosie si uscata. Coloana vertebrala poate prezenta o curbura mare si inima poate fi afectata de consumul de alcool al gravidei cat si organele genitale ale copilului.

Nu in ultimul rand, cea mai severa anomalie rezultata in urma consumului de alcool in timpul sarcinii este retardul mintal care situeaza IQ-ul copilului in medie la 65. Acestia prezinta lipsa de concentrare, sunt impulsivi si greu de disciplinat.

Singurul mod de a evita aceste efecte neplacute si totodata dureroase pentru un copil este prevenirea. O gravida trebuie sa reduca la minim consumul de alcool si este recomandat, daca se poate, sa nu consume alcool sub nici o forma pe durata sarcinii.